Un erou cu inima neînfricată s-a întors în Afganistan

Zi de zi, exemple frumoase din partea unor oameni puternici. Pentru că viaţa merge înainte, mai ales în sufletul unui militar. Caporalul Ionel Toma, militarul rănit în accidentul din septembrie 2017, atunci când pe lângă el alţi doi militari din Batalionul 280 Infanterie Protecţia Forţei din Focşani au fost implicaţi în accident, iar unul a murit, s-a întor în teatrul de operaţii pentru a finaliza misiunea alături de camarazii săi de la Focşani, care sunt înlocuiţi acum de Batalionul 30 V.M. „Dragoslavele”.

Dimineaţa, în cadrul unei adunări informale, colegii români de la Batalionul 280 Infanterie Protectia Forţei “Inimi Neînfricate”, Batalionul 30 Protecţia Forţei “Vulturii Carpaţilor”, dar şi partenerii americani, i-au făcut o primire călduroasă urându-i un sincer bun venit.

Comandantul Combined Task Force Devil Strike Carpathians’ Eagles, locotenent-colonel Joseph Geary, a apreciat curajul militarului de a reveni în teatrul de operaţii din Afganistan şi dorinţa de a fi alături de camarazii lui la sfârşit de misiune ,,Este minunat că te reîntâlnim aici în teatrul de operaţii din Afganistan şi ne bucurăm că te-ai recuperat bine. Acest certificat de apreciere, nu este nici măcar pe departe de ceea ce simţim pentru tine în acest moment …”

La sfârşitul activităţii, caporalul Ionel Toma a dorit să transmită militarilor prezenţi la eveniment faptul că ,,nu am crezut că voi reuşi să revin în Afganistan, am avut ceva emoţii însă am reuşit să mi le stăpânesc şi sunt fericit că sunt aici, alături de colegii mei. Pas cu pas mă recuperez şi aştept să-mi reiau activitatea în cadrul batalionului din care fac parte.

În tot acest timp, nu m-am gândit nicio clipă să renunţ, ci îmi doresc foarte mult să avansez în carieră. Militarilor Batalionului 30 Protecţia Forţei “Vulturii Carpaţilor”le doresc misiune uşoară, fără incidente, să pună în practică tot ceea ce au învăţat pe timpul pregătirii, să fie foarte atenţi şi să nu uite că sunt bine pregătiţi …”

sursa: MApN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat!
%d blogeri au apreciat: