Stadionul din Pitești devine … stadioane(sic!)

Primarul Piteștiului, Cristian Gentea, lanseazã dezbaterea publicã – Stadioane moderne din fonduri CNI, pentru fotbal și atletism, la Pitești!.

Piteștenii sunt așteptați sã-și exprime pãrerea în scris despre construirea acestor douã noi baze sportive. Cu fonduri de la Compania Naționalã de Investiții, administrația intenționeazã sã construiascã douã obiective majore de investiții:

– stadionul de fotbal ”Nicolae Dobrin”, stadion de categoria UEFA 4, pe care se vor putea desfãșura inclusiv meciuri internaționale (Champions League, Europa League, Campionatele Europene), având o capacitate de 15 000 de spectatori (tematicã de culori alb-violet), suprafața terenului de joc mixtã (hibrid grass) și sistem de iluminare a fațadei prin tehnologie LED, care sã permitã iluminarea arhitectonicã a stadionului în culorile echipei gazdã, un muzeu al clubului cu spațiu pentru trofee și un magazin de prezentare al FC Argeș de 175 mp.

– stadionul nou de atletism ultramodern, omologat pentru competiții internaționale. Stadionul de atletism va fi dotat cu instalație de nocturnã, echipament de pistã ultramodern (block – start garduri, cronometraj electronic), pistã alergare standard, tribune pentru spectatori parțial acoperite, vestiare cu grupuri sanitare și duș, spațiu de depozitare, birouri, etc.

Pe lângã stadionul de atletism, în exteriorul stadionului de fotbal se va realiza încã o pistã de încãlzire pentru sportivii care iau parte la competiții de atletism. Piteștenii sunt așteptați sã își exprime opinia prin vot în secțiunea e-sondaje de pe site-ul Primãriei Municipiului Pitești, răspunzând la întrebarea: sunteți de acord ca proiectul propus de administrație și finanțat de Compania Naționalã de Investiții sã fie dezvoltat la Pitești?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat!
%d blogeri au apreciat: