Qui prodest?

Cu o satisfacție bolnăvicioasă, demnă de o cauză mai bună, câteva loaze din așazisa presă locală anunțau înlocuirea din funcțiile de consilier a doi dintre aleșii comunității. Era vorba despre Ioana Marcu de la USR+ și de Octavian Dumitrașcu de la POL Câmpulung. Dacă în primul caz este posibil chiar să se producă înlocuirea, (în varianta în care Ioana Marcu va deveni City manager al orașului), în cazul profesorului Octavian Dumitrașcu înlocuirea va fi doar din calitatea de reprezentant al administrației locale în Consiliul de Administrație al Liceului Teoretic Dan Barbilian. Cel puțin deocamdată. Și asta vine în urma solicitării personale a consilierului POL, care a înțeles că, din noua sa calitate de director la Colegiul Național Dinicu Golescu nu ar fi fair să mai facă parte din organismul altei instituții de învățământ. În ceea ce privește calitatea de consilier local, nu există prevederi legale care să contrapună funcția de ales al comunității, cu cea de director al unei școli. Iar Octavian Dumitrașcu este suficient de inspirat încât să înțeleagă cum funcționează sistemul și să se ferească de situații de conflict de interese.

Revenind la loaze, este greu de înțeles de ce nu putem să apreciem atunci când niște oameni valoroși ajung în poziții în care chiar pot să facă performanță. Bazat pe meritele lor, nu pe apartenența la „găști politice”. A propos: profesorul Dumitrașcu nici măcar nu face parte din vreun partid aflat la putere, iar Ioana Marcu chiar știe cu ce „se mănâncă” managementul unei comunități.

De ce sunt oare de apreciat, tot foștii? Pentru că îi știm? Pentru că le cunoaștem păcatele?

Poate că, în cazul în care vor performa, atât Ioana Marcu, cât și Tavi Dumitrașcu ne vor oferi mai multe motive să ne bucurăm. Altele decât satisfacția morbidă de a rânji ca …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat!
%d blogeri au apreciat: