Mai aveți și alți siniștri ?

Fac ce fac politicienii noștri și ratează cu brio orice prilej de a tăcea. Cum se văd cu microfonul vreunei televiziuni în față, parcă le ia Dumnezeu mințile și se simt datori să ne dezvăluie și nouă din preaplinul gândirii lor de canal. Ultima ieșire de acest gen, la care vrem să facem referire, o are în prim-plan pe doamna Grațiela Leocadia Gavrilescu, ministreasa rămasă în memoria colectivă ca fiind demnitarul care s-a preocupat de strămutarea cuibului de berze de la Schitu Golești. Prezentă la Pitești, la sfârșitul săptămânii trecute, doamna Gavrilescu s-a simțit datoare să nominalizeze pe viitorul contracandidat al lui Klaus Werner Johannis la funcția de președinte al României. Și … din înaltul cuibului gândirii domniei sale, a scos pe cioc numele de Călin Constantin Anton Popescu Tăriceanu. Acum, chiar dacă grozăvia rostită de doamna Gavrilescu nu se poate compara nici pe departe cu „imunoglobina”, ori cu „motostivuitorul” , însăși ideea de al scoate de la naftalină pe septuagenarul Tăriceanu spre a-l face președinte al unei Românii care să poată ține pasul cu o Europă modernă este un nonsens. Ca să nu mai vorbim despre toate pozițiile anti stat de drept, despre trădarea spiritului liberal, despre statul capră în fața descendenților pcr-ului, etc., ș.a.m.d. Și atunci rămâne o întrebare: Mai aveți și alți siniștri, pe care să ni-i băgați pe gât?

 

Pentru cititorii care se întreabă de ce siniștri, lecturați ce spune DEX-ul despre sinsiștri și vedeți dacă în vreuna din ipostazele respective nu-i regăsiți pe acești politicieni de mucava!

 

SINÍSTRU, -Ă, siniștri, -stre, adj., s. n. I. Adj. 1. Care trezește sentimente de spaimă, de groază; groaznic, înspăimântător. ♦ Care inspiră oroare; oribil. 2.Primejdios, lugubru, funest; criminal2II. S. n. Dezastru care aduce după sine mari pierderi materiale; calamitate. – Din fr. sinistre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat!
%d blogeri au apreciat: