Femeie-primar la Câmpulung?

Un prim răspuns care-ți vine în minte, pentru întrebarea din titlu, ar fi: Fugi de-aici!

Și asta nu pentru că muscelenii ar fi majoritar misogini. Potrivit unor bârfe, Câmpulungul a mai fost condus de către o femeie, chiar dacă nu oficial. Alte bârfe îi prezintă pe unii dintre foștii primari, deși toți se prezentau a fi bărbați, ca pe niște femei autentice – adică, s-au lăsat „călăriți”. Expresia poate avea și conotații sexuale, dar trimiterea era la aspectul luării deciziilor importante pentru urbe.

Un răspuns mai aproape de normalitate at fi: De ce, nu?

Poate că o mână de femeie strașnică ar putea să facă mai mult decât toți „bărbații” care au ocupat fotoliul de primar al Câmpulungului în ultimii 30 de ani. Elena Lasconi ar putea reprezenta o soluție. De ceva timp, Elena Lasconi are o proprietate în Câmpulung, a început să se implice în acțiuni sociale, empatizează cu localnicii, într-un cuvânt încearcă să arate că se poate și altfel.

Numai că, pentru a ajunge primar la Câmpulung, celebra jurnalistă ar trebui să aibă în spate un vehicul puternic. Deputatul USR Ionuț Moșteanu a dezvăluit faptul că Elena Lasconi va reprezenta USR la alegerile pentru Primăria Campulung. ”Elena Lasconi va fi candidatul cu care USR va castiga alegerile din Câmpulung. Elena va pune capăt dominației PSD în orașul în care nu s-a făcut nimic în ultimii ani, va revitaliza Câmpulungul!”, a spus Ionuț Moșteanu.

Dar, oare este USR vehiculul politic suficient de puternic pentru a câștiga primăriile unor orașe mari cum este cazul Piteștiului, ori al Câmpulungului, într-un județ roșu? Cu atât mai mult, cu cât populația Câmpulungului este îmbătrânită, iar opțiunea electoratului cu vârsta peste 45 de ani este majoritar în favoarea continuatorilor PCR, că doar „înainte era mai bine”. Prin urmare, Elena Lasconi va trebui să lupte cu mentalitățile învechite, cu apatia unora, dar și cu obiceiul altora de a „trage frâna”.

P.S. Zilele trecute, ca răspuns la faptul că Primăria Câmpulung nu a fost în stare să monteze un brad în centrul orașului, Elena Lasconi a invitat muscelenii la împodobirea unui imens brad aflat chiar în curtea casei vedetei. Au răspuns invitației aproape 200 de câmpulungeni, iar gazda i-a primit cu căldură și a împărțit în stanga și în dreapta (a se citi, inclusiv pe facebook) celebrele sale expresii de bucurie: love, lovee, loveee, etc.

P.S.2 Dacă tot s-a atașat atât de mult de Câmpulung, atunci Elena Lasconi trebuie să învețe și expresia specifică muscelenilor: „Păcate amărâte!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat!
%d blogeri au apreciat: