Edilul a trecut la debranșări și în Lerești

Întrucât mesajele furnizorului de apă potabilă din Câmpulung, Edilul CGA, nu au fost recepționate așa cum era de așteptat, reprezentanții societății însoțiți de jandarmi și autoritățile locale au descins în comunitatea de rromi din satul lereșten Pojorâta. Aici, nivelul restanțelor la plata facturilor este unul foarte ridicat. Aproximativ 70% dintre locuințele din Pojorâta au apometre. Scuza celor care înregistrează restanțe la plată este aceea că nu au bani. De remarcat că din cele câteva sute de familii din această comunitate, 76 beneficiază de ajutor social.

Oarecum resemnat, primarul Marian Toader a declarat: „Ceea ce trebuia să se întâmple, s-a întâmplat. De pe vremea de când eram viceprimar, tot insist la cetățenii din Pojorâta să-și achite facturile, să ajungă la zi. Au mai fost acțiuni de acest gen din partea celor de la Edilul, au fost sprijiniți și de noi – Primăria Lerești, am căutat să fim mediatori, dar și dumnealor trebuie să înțeleagă, să ajungă la zi cu plata restanțelor deoarece avem în derulare un proiect pentru extinderea rețelei de canalizare și în zona Pojorâta. Și fiind pe fonduri europene, trebuie să avem și racordări. Ca să avem racordări, trebuie să le plătească. Dumnealor trebuie să înțeleagă că trebuie să plătească și apa, pentru ca ulterior să aibă și canalizare, să încercăm să le creem condiții civilizate de viață. E un discomfort, suntem înjurați și noi și cei de la Edilul, dar trebuie intrat în legalitate.

Pe de altă parte, conducerea societății care furnizează apa potabilă a manifestat înțelegere și flexibilitate privind eșalonarea la plată a sumelor restante.

La cei care au datorii, noi mergem la poartă cu excavatorul, cu muncitorii, iar când văd că treaba este serioasă, unii dau toți banii, alții dau jumătate și facem eșalonare. Din păcate, sunt și consumatori care nu plătesc și acolo am fost nevoiți să trecem la debranșare. Am debranșat atât consumatori casnici, cât și agenți economici.”, a declarat directorul general al SC Edilul CGA S.A., Mihai Vasilescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat!
%d blogeri au apreciat: