Din ciclul „Abulicii lui Dragnea”, astăzi episodul – Mircea Drăghici

Orice om interesat de viața proprie, dar și de cea a urmașilor săi, urmărește cu atenție fierberea din cadrul PSD. Chiar dacă îi simpatizam, sau nu, este important sî știm cine vor fi cei care decid în perioada următoare cum va evolua România. Știut fiind faptul că Argeșul este unul dintre județele roșii, poate fi considerată o mare surpriză existența organizației județene pe lista celor care-l contestă pe Liviu Dragnea. Deși, președintele PSD Argeș – Șerban Valeca poate că are și el o poliță de plătit, după ce a fostnumit Ministru al Cercetării și Inovării, de la culesul porumbului – până la tăiatul cocenilor. Dar, dacă vă imaginați că toată organizația gândește și simte la unison … vă înșelați amarnic.

„Omul cu banii”, cum este el numit de o anumită parte a presei, prin prisma fucției de Trezorier al paritudului, Mircea Drăghici vede lucrurile exact invers decât contestatarii lui Dragnea: „Democrația este o valoare fundamentală pentru PSD și respectăm și apreciem toate formele ei de manifestare. Dar din păcate, ceea ce se întâmplă astăzi în interiorul partidului nu ține nici de manifestarea vreunei forme a democrației și nici de statutul partidului. Statutul partidului stabilește într-adevăr forurile în care funcționează democrația de partid și în aceste foruri trebuie dezbătute problemele partidului, dacă există cu adevărat! Această scrisoare nu respectă nici conduita cerută de partid, nici spiritul și decența dezbaterii în PSD. Această scrisoare este mai degrabă o lovitură incorectă aplicată într-un moment ales prost. Cum puteți crede că o scrisoare poate să reprezinte modul democratic de manifestare într-un partid, și mai grav, la nivelul conducerii unui partid? Nu suntem actori într-o schiță a lui Caragiale! Cu toate că, din afară, așa pare! Liderii unui partid nu fac scrisori, nu fac bilețele, nu semnează fițuici…”

Ați ințeles ceva din „abureala” lui Mircea Drăghici? Se pare că a absolvit cu brio școala lui Ion Iliescu, vorbind cu grație … fără să spună nimic. Adică … stai așa … că noi avem democrație în partid … dezbatere decentă … bla, bla, bla.

„Putem să aruncăm o privire de ansamblu asupra a ceea ce a reușit să facă PSD sub actuala conducere. Avem o guvernare de succes, rezultate economice bune, o îmbunătățire semnificativă a veniturilor populației. În același timp PSD, că partid de guvernământ, se află aproape de finalul luptei cu abuzurile judiciare, comise în trecutul apropiat de instituții de forță pe care le cunoaștem cu toții. Că răspuns imediat dat semnatarilor așa zisei scrisori, sprijin fără rezerve unitatea partidului și pe președintele ales, Liviu DRAGNEA!” spune Mircea Drăghici, vorbind despre o realitate pe care o vede doar el și câțiva din anturajul liderului maxim al PSD. O fi el așa abulic de felul lui, sau doar încearcă să mai arunce praf în ochii poporului? Ia să mai ascultăm ce crede „omul cu banii” că e bine să ne servească:

„În același timp fac un apel către toți liderii și membrii PSD responsabili să își manifeste solidaritatea cu partidul și conducerea lui în aceste momente în care se încearcă, pe toate fronturile, divizarea noastră. Cred că acest moment nu este ales întâmplător! PSD se confruntă de mai bine de un an și jumătate cu atacuri politice și judiciare și toate acestea pentru a împiedica guvernarea. PSD are de partea lui democrația dar și rezultatele economice! Acestea sunt doar două din motivele pentru care PSD se află sub asediu. Ceea ce nu înțeleg cei care pun la cale dezbinarea PSD prin înlăturarea lui Liviu Dragnea de la conducerea partidului este faptul că acest demers poate duce la destabilizarea României pe toate planurile, nu numai pe cel politic. Ce se cere acum în spațiul public va duce inevitabil la pierderea guvernării și în același timp se vor pierde toate proiectele legislative enunțate în campanie –Dreptate până la capăt!”.

Ca bun creștin, nu poți decât să zici Doamne ferește! Și să te rogi de sănătatea lui. Om tânăr, care părea că are toate țiglele pe casă. Asta dacă ar fi chiar să-l credem că s-a zărghit. Da` de unde… Mircea Drăghici nu e abulic, așa cum vrea să lase a se înțelege. Mircea Drăghici este doar un actor, e drept un actor prost, dar totuși … actor. El vrea să perpetueze temele false lansate de Liviu Dragnea, cu care crede că poate lua mințile unei părți din electoratul tradițional al PSD. Vă dați seama cam cum înțelege tanti Florica, de la Bughea, sau de la Stoenești, grozăviile debitate de Mircea Drăghici? La final, unul care se vrea apoteotic, Mircea Drăghici aruncă afuriseniile menite să-l facă pe țugulanul ascultător să se cutremure: „Se poate ajunge la crearea unei alte majorități parlamentare care să schimbe legile electorale și cel mai probabil se va ajunge ca primarii să fie aleși în două tururi de scrutin. Recunoașteți acest scenariu, aceste obiective? Seamănă izbitor cu cele ale președintelui Johannis! România va pierde singura guvernare de după revoluție care are la baza un program solid de guvernare, cu care, repet, a câștigat votul de încredere a milioane de romani!

Trei lucruri nu pot fi trecute cu vederea, trei lucruri cu care vor să îngenuncheze România:

 1. Gazele pe GRATIS – legea offshore;
 2. Dreptul minorităților sexuale de a avea acces la copii – referendumul;
 3. Pierderea puterii cătușelor – legile justiției.

Acestea sunt adevăratele motive pentru care Liviu Dragnea ”trebuie executat”! Acestea sunt obiectivele celor care atacă, partidul și România, din exterior!”.

Asta e! Soros, agenturili … Ieuropa … Păcate amărâte!

Un comentariu la „Din ciclul „Abulicii lui Dragnea”, astăzi episodul – Mircea Drăghici

 • noiembrie 20, 2018 la 1:02 pm
  Permalink

  Cool,nice,without words!

  Bine scris!
  Felicitari!
  Cocoselul acesta ar trebui tamponat bine de catre DNA,JUSTITIE,OFICIUL DE SPALARE A BANILOR!!!
  DE CE?
  SIMPLU: iau un prieten si il pun sef la APE!!! Dupa care fac niste magarii mari,vand niste microhidrocentrale si iau banutii!
  Ce fac cu banutii? IAU NISTE MERCEDESURI IN NUMELE PSD,FACTURA FIIND EMISA PE NUMELE PSD( PARTIDUL NEAVAND NICI O TREABA) ,BANII FIIND PROVENITI DIN INFRACTIUNI!!!!
  ATI INTELES???

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat!
%d blogeri au apreciat: