Costin-Andrei Oncescu, medalie de bronz în Japonia

Elevii români au obţinut patru medalii – trei de argint şi una de bronz – la a XXX-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Informatică (IOI 2018), care s-a desfăşurat, în perioada 1 – 8 septembrie, la Tsukuba (Japonia). Medaliile de argint au fost obţinute de Alex Tatomir (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” din Brăila), Ioan-Tiberiu Muşat (clasa a IX-a) şi Ştefan Constantin-Buliga (clasa a XII-a), ambii de la Colegiul Naţional „Tudor Vianu” din Bucureşti, precizează Ministerul Educaţiei Naţionale. Ştefan Constantin-Buliga este deţinătorul unei medalii de aur la ediţia de anul trecut.
Costin-Andrei Oncescu – „ Olimpicul de aur ” – din Câmpulung Muscel, premiat cu argint în 2016 şi cu bronz în 2017, a intrat în posesia unei noi medalii de bronz. De reținut că olimpicul câmpulungean este student la celebra Universitate Oxford.
Ediţia din acest an a reunit 335 de concurenţi din 87 de ţări.  Echipa României a fost însoţită şi coordonată de Szabo Zoltan (profesor la Liceul Tehnologic „Petru Maior” din Reghin/ISJ Mureş) şi Adrian Budău (student la Universitatea din Bucureşti)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat!
%d blogeri au apreciat: