Comuna Izvoru are punct de lucru ISU

Începând cu data de 15.05.2018, cu sprijinul Consiliului Local Izvoru, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş a reușit operaționalizarea unui punct de lucru în comuna Izvoru.

Acest punct de lucru a fost inaugurat în prezența autorităților locale și județene.
Unul dintre motivele care a stat la baza înființării acestuia a fost acela de a veni în sprijinul comunității, prin asigurarea unor intervenții rapide și eficiente, prin scăderea semnificativă a timpului de răspuns, cu până la 30 de minute. Zona de sud a județului este deservită de Secția de Pompieri Costești, care avea de parcurs o distanță de aproximativ 40 de km până la limita de județ, ceea ce însemna un timp de răspuns de aproximativ 40-50 de min.
Punctul de Lucru este dotat cu o autospecială cu apă și spumă de la Detașamentul de Pompieri Bradu, tehnică și materiale de intervenție în situații de urgență, deservite de un echipaj format din 4 subofițeri de la Detașamentul de Pompieri Bradu și Secția de Pompieri Costești, care vor executa serviciu operativ 24/7.
Din analiza situaţiei operative, în anul 2017, în localitățile deservite de acest punct de lucru au avut loc 114 situații de urgență.
Un rol deosebit în realizarea proiectului l-a avut Consiliul Local Izvoru, care a pus la dispoziție spațiile necesare desfășurării activității de zi cu zi a personalului de intervenție, dar și pentru parcarea autospecialei.

Punctul de Lucru reprezintă o alternativă viabilă pentru asigurarea unui timp de răspuns optim în situații de urgență, mai ales în raioanele de intervenție cu suprafață mare și infrastructură deficitară, în condiții de trafic rutier intens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat!
%d blogeri au apreciat: