Vânătorii de munte și-au cinstit eroii

Ziua de 28 mai rămâne în istoria României o zi marcantă, datorită eroilor care s-au jertfit pentru întegirea neamului românesc. Este ziua în care românii de pretutindeni își sărbătoresc eroii. La Câmpulung, Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”, militarii au organizat un ceremonial restrâns de comemorare a eroilor.

Evenimentul s-a desfășurat în incinta Unității Militare la monumentul Eroilor. Este monumentul pe care sunt trecuți și patru eroi musceleni: Dragoș Traian Alexandrescu, ucis pe front în Afganistan, în anul 2010, dar și cei trei eroi care și-au pierdut viața în accidentul de la Valea Urdii în anul 2017. Este vorba despre Toader Petru Cristian, George Emilian Catană și Mihai Ionuț Toma.

Ceremonialul religios și militar a început cu acordarea onorului, iar apoi s-a intonat imnul de stat. Ulterior, preotul militar a oficiat serviciul religios.

După serviciul religios, comandantul Batalionului, locotenent colonel Bălăceanu Liviu-Costin a depus o coroană de flori la monumentul eroilor Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele ” din incinta unității.

Activitatea s-a încheiat cu un moment de reculegere, în cinstea Eroilor neamului românesc și a bravilor eroi musceleni.

Activitatea a fost una restrânsă, deoarece militarii au respectat noile măsuri de distanțare socială impuse de pandemia de coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat!
%d blogeri au apreciat: