Vânătorii de Munte musceleni se află la exercițiul multinațional “RHODOPE 19” – Smolyan, Bulgaria


Pregătirea militarilor musceleni este recunoscută și peste hotare, mai ales când aceștia participă la exerciții internaționale. Astfel, din nou bravii ostași musceleni au ocazia de a se afirma peste hotare.
Un pluton din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte “Dragoslavele” participă în perioada 8-21 septembrie la exercițiul “RHODOPE 19”, din Smolyan, Bulgaria. Plutonul muscelean este integrat în cadrul unei companii a Regimentului 101 Alpin din Bulgaria.

 

Potrivit Ministerului Apărării Naționale Exercițiul multinațional “RHODOPE 19” este planificat în cadrul inițiativei europene P&S Mountain Training și are ca scop standardizarea instruirii în domeniul montan.

La exercițiu participă militari din Bulgaria, România, Slovenia, Austria, Polonia și Republica Cehă.

Vânătorii de munte au executat o serie de exerciții de rezolvare a unor situații tactice, baze de patrulare, tragere cu armamentul de infanterie, deplasare și supraviețuire în teren muntos și alpinism. În ultima etapă a exercițiului aceștia vor executa exerciții de antrenament în teren.

Săptămâna trecută, mai exact pe data de 12 septembrie a fost organizată și Media Day în cadrul exercițiului. La activitate a participat comandantul Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, generalul de brigadă Cristian Teglaș, care i-a felicitat pe militarii Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele” pentru profesionalismul și implicarea de care dau dovadă într-un exercițiu atât de amplu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat!
%d blogeri au apreciat: