Tichete sociale electronice, pentru anul școlar 2021 – 2022

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a aprobat cererea de finanțare pentru acordarea, prin intermediul Programului Operațional pentru Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate, de tichete sociale electronice, prin care este asigurat sprijin educațional în viitorul an școlar – 2021-2022.

Valoarea nominalã a unui astfel de tichet este de 500 lei/an/elev. Ajutorul va consta în acordarea, pe baza tichetelor, de materiale școlare, haine și rechizite necesare pentru 259.786 de elevi defavorizați (grup țintã reglementat prin OUG nr. 133/2020). Obiectivul principal al proiectului este prevenirea abandonului școlar și a pãrãsirii timpurii a școlii în rândul copiilor dezavantajați din învãțãmântul de stat preșcolar, primar și gimnazial, aflați în întreținerea familiilor al cãror venit mediu lunar pe membru de familie este de maximum 50% din salariul de bazã minim brut pe țarã.

Mai beneficiazã de sprijin preșcolarii defavorizați, aflați în întreținerea familiilor al cãror venit minim lunar pe membru de familie este de pânã la de douã ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoanã singurã.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat!
%d blogeri au apreciat: