Școala Duală ACAROM Mioveni

De mai multe luni, Primăria Mioveni, în parteneriat cu Dacia, ACAROM, Universitatea din Pitești, Inspectoratul Școlar Argeș și Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni lucrează la un proiect important privind crearea unei școli duale, proiectul urmând a fi finanțat cu fonduri europene nerambursabile. „UAT Mioveni va fi șef de proiect. Proiectul va fi cu fonduri europene și va începe în curând. Iar rezultatele se vor vedea în câțiva ani. Este un proiect grație căruia se va aduce plus-valoare Liceului Tehnologic Colibași”, spune primarul Ion Georgescu.

Școala Duală ACAROM ce va asigura formare tehnică și profesională. „Vrem să avem un furnizor de muncă pregătită și calificată pentru industria auto”, spun reprezentanții Dacia. Școala duală va fi pe mai multe cicluri tehnice, de trei sau patru ani. În cadrul proiectului vor fi reabilitate și mai multe clădiri propuse pentru proiect în cadrul Liceului Tehnologic Mioveni.

Luni 29 martie, cu începere de la ora 9.15, la Primăria Mioveni se va semna în acest sens memorandumul prin care părțile se angajează să colaboreze pentru implementarea proiectului școlii duale ACAROM. La eveniment vor fi prezenți printre alții, alături de primarul Ion Georgescu, Christophe Dridi-președintele ACAROM, Gabriel Sicoe-secretar general Dacia și reprezentanți ai Universității din Pitești și Inspectoratului Școlar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat!
%d blogeri au apreciat: