Salvamont Argeș premiat de DSU

Miercuri, 8 februarie, la Ministerul Afacerilor Interne, la Departamentului pentru Situații de Urgență, a avut loc semnarea protocolului cu Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România, document parafat de Dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, și de Sabin Cornoiu, președintele Asociației Naționale a Salvatorilor Montani, responsabil pentru deruralea protocolului fiind Ion Sănduloiu, directorul Salvamont Argeș.
Acest protocol va asigura cadrul legal de interoperabilitate a serviciilor de salvare montană, pentru intervenții în caz de avalanșe, rătăciți sau dispăruți, prin crearea unei baze de date a tuturor unităților canine de intervenție, astfel încât să se intervină cu operativitate în funcție de zona de intervenție.
De asemenea, prin D.S.U., pot fi accesate fonduri în vederea dotării cu autoutilitare și GPS-uri speciale pentru unitățile canine de intervenție, precum și pregătiri comune ale D.S.U. și Salvamont – școlarizări, workshop-uri – în țară și în străinătate.
În cadrul acestei întâlniri, reprezentanții Salvamont Argeș și ai Asociației Naționale a Salvatorilor Montani au prezentat modul de pregătire și de evaluare a unităților canine de intervenție în avalanșe, proiect implementat la nivel național de către Salvamont Argeș, în urma colaborării cu regiunea franceză Savoia.
Secretarul de Stat Raed Arafat i-a felicitat și le-a oferit medalia aniversară a DSU, pentru succesul acestui proiect și pentru operativitatea cu care au intervenit în intervențiile montane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat!
%d blogeri au apreciat: