Rromii de la Pojorîta amenință autoritățile

Un grup de rromi din satul Pojorâta, comuna Lerești, recent revenit din străinătate și care a fost trimis în izolare la domiciliu, a băgat spaima în autorități. Asta după ce echipele de control trimise de Primăria comunei Lerești să verifice dacă persoanele sunt în izolare au fost intimidate și agresate de rromi, după ce aceștia din urmă nu au fost găsiți la domiciliu.

Primarul comunei Lereşti, Marian Toader a declarat pentru epitesti.ro că a cerut sprijinul jandarmilor ca să-i stăpânească pe cetăţenii recalcitranţi. „În urma verificărilor efectuate privind respectarea autoizolării persoanelor sosite din străinătate în satul Pojorâta, comuna Lereşti, judeţul Argeş, echipele de control constituite la nivelul CLSU – Primăriei Lereşti au fost agresate de cetăţenii de etnie romă din satul Pojorâta, trecând atât la ameninţări verbale, cât şi fizice”, se argumentează într-o solicitare înaintată Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Argeş de către primarul Marian Toader.

”În urma verificărilor efectuate, a rezultat fapătul că persoane din satul Pojorâta le-au adresat expresii jignitoare și amenințări cu acte de violență angajaților Primăriei Lerești care efectuau controlul”, a anunțat Poliția Argeș.

În această cauză au fost întocmite acte de cercetare penală care au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung.
(foto: adevarul.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat!
%d blogeri au apreciat: