România pare că a depășit punctul vulnerabil

Din punct de vedere statistic, de sâmbătă 2 februarie am intrat într-o nouă etapă a luptei cu virusul SARS Cov 2. Această dată va rămâne în istorie ca momentul în care, în România, numărul celor care s-au imunizat îl depășește pe cel al celor care s-au îmbolnăvit în total, de la debutul pandemiei în țara noastră.
Cel puțin așa se prezintă cifrele oficiale: în România au fost confirmate, până acum, 777.276 de infectări cu coronavirus, în timp ce din 27 decembrie, dată la care a debutat simbolic campania de vaccinare, numărul celor care s-au imunizat este de 788.508. Dintre aceștia, 225.736 au primit doar prima doză de vaccin, iar 562.772 de români au primit ambele doze de ser imunologic.
E mult? E puțin? Rămâne de discutat. Părerile vor fi tot timpul împărțite. Cert este că se putea mult mai bine, dar suntem pe drumul cel bun. Autoritățile afirmă că suntem în măsură să atingem, ba chiar să depășim pragul de 100.000 de persoane vaccinate zilnic. Iar asta nu poate decât să toarne sare pe rană părerologilor, antivaxerilor, „gânditorilor de la Buzău”, în general tuturor acelora care orice ar face bun țărișoara asta, lor le pute.
Dar, nu pentru ei trebuie să ne îngrijorăm, ei oricum vor fi întotdeauna mai bine informați, vor avea propria lor dreptate, fără a prezenta măcar o soluție. Îngrijorător rămâne nivelul destul de scăzut al celor din învățământ care sunt dispuși să se vaccineze.
Coordonatorul campaniei de vaccinare anunța vineri că, de săptămâna viitoare, personalul din educație va putea să se vaccineze fără a mai fi nevoie de programare pe platformă. O implicare majoră a acestui segment socio-profesional în lupta cu pandemia, venind după rezultatele excelente ale campaniei de vaccinare în rândul personalului din sănătate, după cum și din centrele de îngrijire socio-medicale, ar putea să însemne pași enormi făcuți de țara noastră spre revenirea la normalitate. Dar, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat!
%d blogeri au apreciat: