Regele Mihai a fost adus în țară. Urmează 3 zile de doliu național.

Avionul militar care a adus în țară sicriul regelui Mihai a aterizat pe Aeroportul Otopeni. La Salonul oficial al aeroportului au fost prezente fiicele regelui și mai mulți oficiali.

Sicriul va fi dus la Castelul Peleş, unde va rămâne pentru câteva ore, apoi va fi transportat la Bucureşti şi va fi depus în Sala Tronului de la Palatul Regal, unde va rămâne până sâmbătă, ziua în care va avea loc înmormântarea, la noua catedrală Episcopală de la Curtea de Argeş. Sicriul cu corpul neînsufleţit al Majestăţii Sale va fi transportat cu Trenul Regal de la Bucureşti la Curtea de Argeş.

Guvernul a aprobat o hotărâre privind stabilirea a trei zile de doliu național pentru decesul Regelui Mihai I, în 14, 15 și 16 decembrie. Anunțul a fost făcut de premierul Mihai Tudose.

Datele celor trei zile de doliu național au fost stabilite într-o întâlnire desfășurată la Guvern, la care au participat reprezentanții mai multor instituții guvernamentale și cei ai Casei Regale.

În cadrul întâlnirii au fost stabilite activitățile, calendarul și detaliile tehnice privind desfășurarea funeraliilor naționale. Din partea Guvernului, la întâlnire au participat reprezentanți ai SGG, MAE, MApN, MAI și MFP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat!
%d blogeri au apreciat: