OPT FOȘTI PARLAMENTARI DE ARGEȘ ÎȘI VOR PENSIILE SPECIALE ÎNAPOI, ÎN JUSTIȚIE

Potrivit unei știri publicată de G4Media, „122 de foști parlamentari au dat în judecatã secretariatele Camerei Deputaților și Senatului, solicitând instanțelor sã le oblige la repunerea în platã a pensiilor speciale pe care le primeau înainte de februarie 2021”.

Pensiile respective fuseserã abrogate, prin vot de Parlament în aceeași lunã.

„În perioada 13-14 aprilie, 20 de instanțe din țarã au înregistrat procese prin care foști deputați și senatori cer sã primeascã, din nou, pensii speciale”, au informat cei de la G4Media. Printre cei 122 de foști parlamentari, vãduviți de pensii speciale, se numãrã și opt parlamentari de Argeș. E vorba despre foștii parlamentari FSN/FDSN/PDSR/PSD Constantin Tãmagã, Ion Burnei, Iulian Cristache, Adrian Duțã, Filip Georgescu și Gheorghe Marin (foto), dar și despre fostul deputat PUNR Nicolae Ionescu și fostul deputat al PSD Georgiu Gingãraș (fost membru al Partidului Social Democrat condus de regretatul Sergiu Cunescu, înghițit ulterior de PDSR).

Calculate în funcție de numãrul de luni de mandat/mandate, pensiile speciale ale deputaților variau între 2.131 de lei și 12.168 de lei brut, iar cele ale senatorilor între 2.131 lei și 14.930 lei brut. Acestea se adãugau celor derivate din postul ocupat în afara activitãții politice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat!
%d blogeri au apreciat: