Oficial. Armata Română a intervenit în Argeș. Batalionul CIMIC a ajuns la Dâmbovicioara, pentru a sprijini personele aflate în locuri greu accesibile

Militarii de la Batalionul 1 CIMIC acționează în România, în sprijinul oamenilor aflați în localități afectate de coronavirus, greu de accesat. Militarii CIMIC sunt unitatea unică în România care se ocupă de relația civil-militar, iar acțiunile umanitare desfășurate pe teritoriul țării sunt familiare cu cetățenii. Astăzi, militarii CIMIC au ajuns în Argeș  în Dâmbovicioara și au pregătit 1000 de pachete de alimente și 1000 de pachete de igienă personală.

După Argeș, militarii se vor deplasa la Suceava.

Ce transmite MApN

„România nu e doar despre viața la oraș.

Azi am mers în comuna Dâmbovicioara (Argeș) să împărțim pachete cu alimente și produse de igienă.

În satul Ciocanu media de vârstă este de 74 de ani. Ultimul veteran de război din sat s-a stins anul trecut, la vârsta de 104 ani. Bătrânii de aici au lucrat în silvicultură, au pensii mici sau nu au deloc. Magazinele sunt puține și, din cauza situației cu virusul, sunt tot mai puțin alimentate.

România nu e doar despre ce se difuzează la televizor.
Nu e doar despre capitală.
Nu e doar despre orașe, mesaje ale vedetelor pe timp de criză sau speculanți.

România este și despre viața la țară, acolo de unde, din neamuri mai îndepărtate sau mai apropiate, toți ne tragem.

România e despre bunicul care așteaptă la poartă. Despre copii care împart în multe părți o singură pâine. E despre noroiul de pe străzi. Despre agricultură și muncă grea până la miezul nopții. E despre bătrâni care cară apă de la fântâna veche din celălalt capăt de sat.
E despre gospodari, oameni simpli și corecți. Oamenii care au nevoie de multe dar nu cer nimic.

*
Pe camion, în drumul spre casă vorbeam între noi:
– Bunicul își nota în calendar data când urma să trec pe la el. Se pregătea cu merele cele mai bune, puse de toamna în beci. Eram atât de diferiți ca generații încât eu mă plictiseam la el. Ce n-aș da acum să mai stau puțin cu el…
– Da. Ai mei s-ar fi bucurat atât de mult să vadă tineri militari venind la ei în sat.
– Eu recunosc că dacă nu eram militar, nu aș fi venit în sate să dau o mână de ajutor. Nu m-aș fi gândit, deși îmi pasă. Suntem așa antrenați fiecare în viața lui încât uităm să ne gândim și la alții.

**
Militarii Batalionului 1 CIMIC (cooperare civili-militari) din București, vor distribui, în această perioadă, aproximativ 1.000 de pachete cu produse alimentare și 1.000 de pachete cu produse de igienă persoanelor vârstnice din zone afectate de coronavirus din județul Suceava și din localități greu accesibile din zona Dâmbovicioara, județul Argeș. Prima oprire a militarilor a fost astăzi în județul Argeș.

Produsele au fost oferite de un donator care a dorit să rămână anonim, iar activitatea de transport și distribuire a acestor produse se va face de militari din Batalionul 1 CIMIC București, în colaborare cu reprezentanții autorităților locale care au identificat și stabilit beneficiarii acestor forme de sprijin.

#Româniafiiputernică”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat!
%d blogeri au apreciat: