O zi liberă pentru cei care se vaccinează

Inspectoratul Teritorial de Muncã (ITM) Argeș informeazã cu privire la drepturile pe care le au angajații care se vaccineazã împotriva COVID-19.

  1. a) câte o zi liberã plãtitã, care nu se include în durata concediului de odihnã, pentru fiecare dozã de vaccin efectuatã, în cazul angajaților din sistemul public și privat;
  2. b) câte o zi de scutire pentru frecventarea cursurilor, pentru fiecare dozã de vaccin efectuatã, în cazul elevilor și studenților;
  3. c) câte o zi de permisie, pentru fiecare dozã de vaccin efectuatã, în cazul cadrelor militare în activitate și al soldaților și gradaților profesioniști.

Drepturile se acordã pe baza adeverinței de vaccinare eliberate potrivit legii. În situația în care ziua liberã coincide cu ziua vaccinãrii, persoanele au obligația depunerii adeverinței de vaccinare în prima zi lucrãtoare de la vaccinare. Beneficiazã aceste drepturi și unul dintre pãrinți sau reprezentantul legal al copilului cu vârsta de pânã la 18 ani, precum și al persoanei cu dizabilitãți cu vârsta de pânã la 26 de ani, în ziua vaccinãrii copilului, respectiv a persoanei cu dizabilitãți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat!
%d blogeri au apreciat: