Militarii eroi de la B30 Câmpulung – Mihai Toma, Petre Taoder și Emilian Catană, în Cartea de aur a Argeșului și Muscelului

Municipiul Piteşti a găzduit lansarea volumului intitulat „Cartea de aur a eroilor din Argeş şi Muscel” a scriitorului George Dănică. Volumul, reprezintă un omagiu adus eroilor argeşeni şi musceleni. Fetele autorului, Andra şi Adela sunt coautorii acestei enciclopedii, implicarea lor venind din pasiunea pentru istoria Argeşului, moştenită de la tatăl lor. Volumul conţine  1.420 de pagini, dintre care 1.186 sunt pagini de text, iar restul sunt ilustraţii.

Scriitorul George Dănică a transmis că proiectul de pregătire la acest volum a început în vara anului 2017.  La început, a fotografiat toate monumentele eroilor din judeţ, mai exact 930 de astfel de monumente dedicate ostașilor care au luptat pentru ţară încă de la 1821 şi până la cele care vorbesc despre militarii căzuţi în Teatrele de Operaţiuni din Irak şi Afganistan. Cartea prezintă şi un moment trist în istoria Muscelului, ziua de 29 iunie 2017, atunci când Mihai Toma, Petre Cristian Toader şi Emilian Catană – militari ai Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”, au murit într-un accident petrecut la Valea Urdii, în timp ce se întorceau de la o misiune de pregătire din poligonul Cincu. Autorul volumului a ţinut să vorbească în cartea eroilor despre acești trei eroi musceleni, să le aducă un omagiu şi să le păstreze o amintire veşnică.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat!
%d blogeri au apreciat: