Mega-proiect, pentru 45.000 de argeșeni

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare, din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor europene, a semnat contractul de finanțare pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Argeș.
Obiectivul proiectului, care are o valoare totală eligibilă de peste 900 milioane lei, îl reprezintă îmbunătățirea infrastructurii de apă și canalizare, prin creșterea nivelului de colectare și epurare a apelor uzate urbane, precum și a gradului de asigurare a alimentării cu apă potabilă a populației în 12 unități administrativ-teritoriale. Acestea sunt localitățile: Albota, Bascov, Buzoești, Căteasca, Costești, Moșoaia, Poiana Lacului, Ștefănești, Stolnici, Topoloveni, Pitești, și Bradu.
Aproximativ 45.000 persoane din județul Argeș vor beneficia de apă și canalizare datorită acestui proiect, care va contribui totodată la dezvoltarea socio-economică a zonei, prin crearea de locuri de muncă în perioada de implementare dar și după, la stimularea investițiilor private și a turismului în zona rurală, odată cu asigurarea premiselor pentru dezvoltarea economică a zonei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat!
%d blogeri au apreciat: