Încă un tronson din Pitești – Sibiu are un executant

Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat câștigãtorul licitației pentru execuția tronsonului de autostradã dintre Curtea de Argeș și Tigveni, parte a autostrãzii Pitești-Sibiu. Vestea bunã e cã firma în discuție este Porr Construct Gmbh din Austria (împreunã cu subsidiara din România, Porr Construct SRL București), aceeași firmã care lucreazã într-un ritm excelent pe tronsonul 1 al autostrãzii Pitești-Sibiu, cel cuprins între Sibiu și Boița.
“Dacã nu vor fi contestații, contractul de douã miliarde lei poate fi semnat în luna martie. Costul ridicat se datoreazã tunelului de 1,3 km ce realizeazã trecerea de pe Valea râului Topolog, pe Valea Argeșului. Nodul rutier Tigveni din capãt e inclus de asemenea în acest lot astfel cã traficul poate fi descãrcat în DN73C Trasfãgãrãșan”, au informat cei de la Asociația Pro Infrastructurã. Bucata de autostradã dintre Curtea de Argeș și Tigveni e în lungime de aproximativ 10 km.
„Durata contractului este de 60 de luni, din care 16 luni perioada de proiectare și 44 de luni perioada de execuție a lucrãrilor. Garanția acestora este de zece ani”, a informat CNAIR, printr-un comunicat de presã.
Tronsonul Pitești-Curtea de Argeș a fost încredințat italienilor de la Astaldi, care au demarat recent lucrãrile. Cele mai grele loturi, cele din mijloc, montane, cuprinse între Tigveni și Boița, încã nu au desemnate constructor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat!
%d blogeri au apreciat: