Încă un primar din Argeș a fost condamnat

Lista primarilor din județul Argeș, care au suferit condamnări în procese penale se îngroașă. Florea Ene, primarul comunei Moșoaia a fost condamnat la închisoare (cu suspendare – ce vă așteptați la altceva?), pentru că și-a angajat rudele în Primăria pe care o păstorește. Iată cum sună sentința pronunțată astăzi de Judecătoria Pitești:

„Respinge cererea de schimbare a încadrării juridice. Condamnă inculpatul Ene Florea, la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, prevăzută şi pedepsită de art. 301 C.p. În baza art. 55 lit. a C.p., interzice inculpatului pe o perioadă de 5 ani exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi b C.p. cu titlu de pedeapsă complementară. În baza art. 65 C.p. aplică inculpatului pe durata executării pedepsei principale, pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi b C.p. În baza art. 91 C.p. dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei principale de 1 an închisoare, precum şi a pedepsei accesorii, iar în temeiul art. 92 alin. 1 C.p. fixează termen de supraveghere de 4 ani.

Pe durata termenului de supraveghere obligă inculpatul să respecte următoarele măsuri de supraveghere, prevăzute de art. 93 alin. 1 lit. a – e C.p., respectiv: a) să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta; b)să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. 2 lit. b C.p. impune inculpatului Ene Florea pe durata termenului de supraveghere obligaţia de a frecventa unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune Argeş sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate.

În baza art. 93 alin. 3 C.p., în termenul de supraveghere, inculpatul Ene Florea va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 de zile în cadrul Primăriei Piteşti sau Consiliului Local Piteşti.”

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în termen de zece zile la Curtea de Apel Pitești.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat!
%d blogeri au apreciat: