Inaugurare spectaculoasă la Mioveni! Primul spital construit de la 0 în ultimii 30 de ani, în România!

Joi, 5 septembrie 2019, a avut loc festivitatea de recepție a Spitalului Orășenesc din Mioveni, primul spital construit de la zero în ultimii 30 de ani în România. Alături de primarul Ion Georgescu și de comunitatea orașului Mioveni s-a aflat și conducerea Consiliului Județean Argeș, președintele Dan Manu și vicepreședinții Simona Brătulescu și Ion Mînzînă.
Evenimentul s-a desfășurat în prezența premierului Viorica Dăncilă, ministrului Sănătății – Sorina Pintea, președintelui interimar al Senatului – Șerban Valeca, președintelui Casei de Asigurări de Sănătate – Vasile Ciurchea, secretari de stat, medici, oameni de știință, parlamentari, directori de instituții, reprezentanți ai administrației publice locale și județene. De asemenea, a fost prezent Înaltpreasfințitul Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, care a oficiat slujba de sfințire a noului spital alături de un sobor de preoți.
”Îi mulțumesc întregului Cabinet pentru susținerea pe care am avut-o, dar și echipei, asta însemnând Parlament, Guvern, Consiliu Județean, Prefectură și Consiliul Local Mioveni. Tuturor vreau să vă mulțumesc și mă înclin în fața dumneavoastră pentru ajutorul dat, nu pentru mine, pentru comunitatea din Mioveni, și cred că argeșenii, în două luni de zile, vor avea o unitate modernă, europeană, și pentru asta vă mulțumim tuturor, dar și pentru ajutorul pe care ni-l veți da în continuare, pentru că munca nu se încheie aici” a declarat primarul Mioveniului, Ion Georgescu, în deschiderea evenimentului.
“Domnule primar, încep și eu prin a vă felicita pentru realizarea acestui eveniment deosebit, în opinia mea, eveniment național. Este primul spital care se construiește în ultimii 30 de ani. Așa cum a zis și domnul primar, aici a fost o echipă națională, județeană și locală alături de care a finalizat ceea ce noi vedem acum. Felicitări domnule primar, felicitări Consiliului Local Mioveni!” – a spus, în discursul său, președintele Dan Manu.
De asemenea, în debutul manifestărilor publice ocazionate de recepția Spitalului Orășenesc din Mioveni, președintele Consiliului Județean Argeș, dr. Dan Manu, a susținut o prezentare privind sistemul de sănătate în județul Argeș – strategii și investiții.

 

Sursa: CJ Argeș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat!
%d blogeri au apreciat: