Holcim donează Spitalului Municipal aparatură de peste 50.000 de euro

Parteneriatul dintre compania Holcim – România şi comunitatea locală din Muscel, parteneriat care se derulează prin intermediul Spitalului Municipal Câmpulung, îşi împlineşte un nou obiectiv. Ca şi până acum, este vorba tot de o donaţie de echipamente şi de aparatură medicală, respectiv două analizoare, o maşină automată de spălat instrumentar, trei electrocardiografe şi un monitor pacienţi. Aşadar, valoarea totală a noii donaţii este de peste 50.000 de euro. Unele echipamente, precum maşina automată de spălat instrumentar, reprezintă o premieră în ceea ce priveşte dotarea spitalului, celelalte îmbunătăţesc sau completează resursele tehnice de intervenţie şi de acordare de servicii medicale. În ceea ce priveşte analizoarele, acestea vor efectua investigaţii de specialitate extinse, atât pentru pacienţii internaţi, cât şi pentru cei trataţi în ambulatoriu sau de către medicii de familie. Foarte importante pentru secţiile beneficiare sunt cele trei electrocardiografe, asta ţinând cont de creşterea incidenţei afecţiunilor cardiace, dar şi de necesitatea asigurării de investigaţii prompte, mai ales în cazul bolnavilor nedeplasabili. La fel este cazul monitorului pacient care a fost instalat în secţia A.T.I. (Anestezie şi Terapie Intensivă). Faţă de beneficiile aduse pacienţilor, trebuie remarcată şi contribuţia noilor dotări în ceea ce priveşte îmbunătăţirea nivelului de sănătate şi securitate în muncă a personalului medico-sanitar care le va utiliza.

An de an, parteneriatul dintre Holcim România și Spitalul Municipal a rezultat în îmbunătățirea calității vieții pentru locuitorii din Câmpulung și zonă, plecând de la dorința comună de a face din sănătatea acestora o prioritate. Astfel, pentru că ne dorim să trăim într-o comunitate sănătoasă, sprijinim proiectele de modernizare a spitalului, prin dotarea acestuia cu echipamente medicale performante și sigure, care să acopere nevoile de analiză și tratament din mai multe arii de specialitate, este mesajul d-lui inginer Cornel Banu, directorul Fabricii de Ciment Holcim Câmpulung.

„Parteneriatul dintre Spitalul Municipal Câmpulung şi Holcim România durează de aproape 15 ani şi, dincolo de avantajele pentru pacienţi şi personalul medical, consolidează prezenţa unităţii noastre pe piaţa serviciilor medicale, sub toate aspectele: financiar, calitate, extinderea ofertei de prestaţii, etc.  Apreciem că noile donaţii sunt o materializare concretă a politicii constante de responsabilitate socială pe care Holcim o aplică în comunitatea noastră şi le mulţumim partenerilor şi prietenilor noştri pentru susţinerea generoasă şi promptă a Spitalului Municipal Câmpulung, cea mai importantă unitate sanitară din Muscel.”, a precizat printr-un comunicat de presă managerul Spitalului Municipal Câmpulung, medicul Grigore Stănescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat!
%d blogeri au apreciat: