Hai, că se poate! Implicați-vă!

Pe ultima suta de metri 😉
Mulțumim pentru sprijin și implicare – Inspectoratului Școlar Județean & Casa Corpului Didactic🙏
NoteUsDown!!!
Vrem să stabilim un nou record mondial și pentru aceasta ne trebuie 20.000 de caiete format A4 folosite pentru a forma cu ele un logo-mozaic și apoi a le îndrepta spre reciclare. Fii parte din proiectul nostru!
Pentru că este cea mai mare organizație de voluntariat&charity din lume, Cluburile LIONS District 124 România, în general & Clubul LIONS ”Negru Vodă” Câmpulung, din dorința de a face viața comunităților mai bună, cu altruism și devotament față de semeni, își continuă activitățile cu implicare directă în viața de zi cu zi, acționând pe direcțiile principale ale misiunii lor de servicii umanitare, printre care și protecția mediului.
LEO Leolution, ca extensie a părții de tineret a clubului ”Negru Vodă”este o prezență activă în viața comunității câmpulungene încă de la înființare, funcționând sub deviza ”Solution through evolution”, iar acum ”leuții” vor să doboare un record mondial, dorind să atragă atenția cât mai vizibil asupra importanței enorme a protejării mediului și reciclării hârtiei.
Caietele tale stau pe dulap sau te împiedici de ele prin casă? Noi avem o soluție! Până sâmbătă strângem toate caietele pentru a le da o a doua viață într-un mod unic: încercăm să depășim un record mondial realizând Logo-ul LEO (aprox. 755mp) din caiete folosite format A4, iar numărul necesar este de 20.000 caiete.
După alcătuirea mozaicului, pe Stadionul Clubului Sportiv Muscelul, toate caietele vor fi încredințate spre A.D.I. SERVSAL Argeș pentru redirecționare către o reciclare eficientă.
Realizarea acestui Logo-ul mozaic reprezintă o șansă de a ne afirma într-un mod unic și concret implicarea în viața comunității – noi, Clubul LEO Leolution, dar și orașul nostru și chiar la nivel de țară! Acest lucru este posibil și cu implicarea TA!
Haideți, să oferim planetei o îmbrățișare, iar întregii lumi un exemplu de urmat!
Deșeurile de hârtie constituie o importantă sursă de fibre de celuloză, aceasta fiind substanța naturală care stă la baza producerii hârtiei. Resturile de hârtie se biodegradează ușor, în mod natural, spre deosebire de alte deșeuri sintetice. Consumul de hârtie a crescut cu 400% în ultimii 40 de ani și acest lucru a dus la exploatarea intensivă a pădurilor, despădurirea aducând cu ea implicații enorme asupra habitatului uman și animalier. Aproximativ 35% din copacii tăiați pe întreaga planetă sunt folosiți pentru producerea de hârtie.
Reciclarea deșeurilor de hârtie este o activitate menită să producă economii. O fabrică de hârtie consumă cu 40% mai puțină energie dacă folosește hârtie reciclabilă, decât fibră nouă. Cu tehnologiile actuale, hârtia poate fi reciclată de cel mult patru ori. De asemenea, producerea hârtiei din lemn consumă mai multe resurse decât producerea hârtiei din deșeuri. Spre exemplu, o tonă de hârtie reciclată poate economisi 3200 litri de apă, 380 KWh energie electrică, 17 de copaci de vârsta de 20 de ani și evită eliberarea în atmosfera a aproape 850 grame de dioxid de carbon.
*****
Cel mai mare mozaic de notebook-uri (sigla) măsoară 702,82 m² (7565 ft² 8,64 in²) și a fost realizat de Abu Dhabi University & Knowledge Group (ambii EAU), în Abu Dhabi, EAU, la 21 martie 2018(sursa:facebook/carmen-victoria.barloiu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat!
%d blogeri au apreciat: