DN 73, încă o încercare

După ce a renunțat la contractul de modernizare a DN 73 (Pitești – Brașov), încheiat cu spaniolii de la Azvi, CNAIR a lansat în această săptămână licitația pentru elaborarea documentației tehnice, pentru lucrările ce au mai rămas de realizat la acest drum. Pentru acest contract de servicii, cu o valoare estimată de 2,4 milioane lei (TVA inclus), ofertele pot fi depuse până pe 19 martie, iar contractul va avea o valabilitate de 24 de luni.

Consultantul stabilit în urma acestei licitații va trebui să realizeze o expertiză tehnică a drumului, să constate ce s-a efectuat și ce lucrări mai trebuie licitate, să pregătească proiectul tehnic, să obțină autorizația de construire și să asigure asistența tehnică pe perioada derulării lucrărilor (estimată la 18 luni).
În caietul de sarcini se arată că documentația tehnică va fi întocmită structurat în două părți distincte, aferente celor două județe străbătute de DN 73, respectiv Argeș și Brașov, asta pentru că, cel mai probabil, licitația de lucrări va fi împărțită în loturi. Lucrările pentru modernizarea DN73 (cu o lungime de 103,5 km) au început în mai 2015, iar în octombrie 2020 stadiul fizic al lucrărilor ajunsese la 50,26%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat!
%d blogeri au apreciat: