Cu condescendență …

Zilele trecute, ministrul educației Sorin Cîmpeanu a explicat pe un post național de televiziune care va fi structura claselor în învățământul liceal începând din anul școlar următor.

Numărul de elevi în clasele de început de ciclu în învăţământul liceal de zi se va reduce de la 28 la 24 de elevi în clasă pentru filiera tehnologică și învățământul profesional și de la 28 la 26 de elevi pentru filiera teoretică, a decis ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Ba chiar Ordinul de ministru a fost publicat în Monitorul Oficial.

Cam în aceeași perioadă, considerând că „românii e proști și nu înțelege ei dăcât ce le explic io”, deputatul PSD Simona Bucura Oprescu se arăta revoltată, iar unele publicații locale online îi suflau în ureche, pe motiv că actualul Guvern nu tratează cu atenția cuvenită domeniul educației. Iată ce spunea frumoasa doamnă deputat:

,,Deoarece inspectorii și directorii de școli vor ca într-o clasă să fie minimum 30 de #elevi, se va ajunge la supradimensionarea claselor, de până la 35 de elevi în clasă, ceea ce va va afecta procesul educațional. Ideal ar fi ca, din contră, numărul de elevi dintr-o clasă să fie mai mic. Chiar Legea educației prevede că numărul mediu de elevi cu care o clasă poate funcţiona este de 22 pentru învăţământul gimnazial şi de 24 de elevi pentru învăţământul liceal. Dar ce pretenții să ai de la un Guvern condus de către un premier care a spus răspicat că, pentru el și PNL, Educația nu este o prioritate?”, a declarat deputatul Simona Bucura Oprescu.

Pentru orice observator atent al activității oamenilor politici este mai mult decât evident faptul că Simona Bucura Oprescu a avut în ultimul an mai multe apariții, decât în toată perioada în care PSD s-a aflat la guvernare. Uită doamna deputat să ne spună cât accent au pus pe educație Viorica Dăncilă, Liviu Dragnea, Mihai Tudose, ori Sorin Grindeanu. Să nu mai vorbim de fostul coleg al Simonei Bucura Oprescu, deputatul mitralieră Cătălin Rădulescu. Mai scapă din vedere doamna deputat faptul că, cel puțin o vreme, ideal ar fi fost să o lase mai moale cu furnizarea de așazise soluții pentru alții, câtă vreme alor tăi nu le-ai servit aceste variante. Cel puțin până mai uită românul de „binefacerile” în educație, abramburită în mai multe etape de PSD.

Dacă nu ar fi vorba despre o doamnă, ținând cont doar de culoarea politică a domniei sale, tare aș mai simți un imbold să-i adresez cu condescendență un „Hai, sictir!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat!
%d blogeri au apreciat: