Cetatea Poenari, modernizată cu elicopterul

Operațiune spectaculoasă în munții Argeșului. Ca să modernizeze accesul în cetatea lui Vlad Țepeș de lângă Vidraru, proprietarul, Muzeul Județean Argeș, a apelat la salvamontiști și la un elicopter care să urce în vârf de munte mai multe echipamente. Totul pentru primirea miilor de turiști care vor urca cele aproape 1500 de trepte.

Așa au ajuns în vârf de munte mai multe cutii cu echipamentul prin care se va face accesul în cetatea construită la jumătatea mileniului trecut de Vlad Țepeș. Vorbim despre un sistem de turnicheți prin care turiștii vor face accesul în cetate.

Ca să modernizeze cetatea lui Vlad Țepeș, Muzeul Județean Argeș a cerut ajutorul salvamontiștilor, pentru a duce în vârf de munte materiale de construcție și un automat de bilete. Greutatea mare a acestora i-a făcut pe salvamontiștii să apeleze la ajutorul unui elicopter, care a ridicat tot ce era necesar.

Cetatea Poenari este un monument istoric din secolul al XIV-lea și se află pe un vârf de munte care domină Cheile Argeșului. La cetate se ajunge urcând 1488 de trepte. Abia acolo se face accesul, iar de-acum se poate și prin turnicheți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat!
%d blogeri au apreciat: