Campionatul Național de Rally Cross a luat startul, cu Cupa “Bradu” – 2021.

Sâmbătă și duminică, în comuna argeșeană Bradu, în vecinătatea aerodromului Geamăna s-a desfășurat prima etapă din noul sezon de Rally Cross. Manifestarea, organizată de CS “PRO CAR RACING TEAM”, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv,  a reprezentat o oportunitate pentru tinerii și foarte tinerii piloți musceleni de la clubul RB RACING, de a demonstra îndemânarea și pasiunea cu care încearcă să ducă mai departe tradiția acestui sport în municipiul de la poalele Mateiașului.

Campioană en-titre, echipa RB RACING a participat cu 9 echipaje, majoritatea compuse din piloți cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani, reușind să obțină rezultate excepționale:

  • În clasamentul pe echipe – locul I
  • La juniori 1 – primul pilot de gen feminin din echipa RB RACING, Iris Muscalu a reușit să ocupe locul II, la prima participare în campionat
  • La juniori 2: locul 1 – David Nedelcu, locul 2 – Andrei Dună
  • La Clasa H1: locul 1 – Mihai Pelmuș locul 3: Ștefan Udrea
  • La Clasa H2: locul 1 – Andrei Marinoiu

De remarcat este și evoluția meritorie la clasa juniori 2 a sportivilor Radu Nicolae și Rareș Șain, acesta din urma aflat la prima participare.

Rallycross-ul este un sport ce constă în curse de automobile în stil sprint, desfășurat pe un circuit cu suprafață mixtă (asfalt și teren accidentat) în care se folosesc autovehicule special construite.

Rallycross-ul înseamnă dueluri roată la roată, drifturi spectaculoase și mașini care  accelerează foarte rapid.

Rallycross-ul este un sport prietenos cu publicul, deoarece mari porțiuni ale circuitului sunt vizibile pentru toți fanii prezenți.

Este un sport pentru toate vârstele, la care pot participa atât copii de vârstă mică (se licențiază de la 9 ani, la categoria debutant fiind asistați în mașină de un adult), adolescenți cât și adulți până la orice vârstă.

RB Racing își dorește să dezvolte și să susțină acest sport în rândul tinerilor pasionați și talentați, prin punerea la dispoziție a expertizei membrilor săi și a unei infrastructuri necesare pentru performanță.

Următoarea etapă din Campionatul Național se desfășoară în 19-20 iunie 2021 la Sibiu, dar întrucât aceasta are loc în preziua examenului de capacitate, 4 piloți câmpulungeni vor lipsi de la startul acestei etape, pregătirea școlară având prioritate în acest caz.

În calendarul competițional stabilit de FRAS, două dintre cele nouă etape ale acestei ediții de campionat sunt programate la Câmpulung: etapa a V-a 31 Iulie – 1 August, respectiv etapa IX-a: 16-17 Octombrie. Vom reveni cu amănunte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat!
%d blogeri au apreciat: