Burse de performanță „Constantin Stroe”

Începând de anul acesta, Fundația Renault lansează programul educațional de Burse Constantin Stroe, centrat pe performanță și incluziune socială. Programul poartă numele celui care a contribuit esențial la destinul industriei auto din România, în jurul mărcii și uzinelor Dacia. Prin intermediul Burselor de performanță, Fundația Renault în parteneriat cu Dacia, își propune să identifice 10 elevi și studenți din anii terminali care au rezultate foarte bune, s-au evidențiat prin proiecte extrașcolare și de voluntariat sunt pasionați de domeniul actual de studiu și vor să contribuie în viitor la schimbarea societății. Acest tip de burse vizează un profil de învățământ real. Bursele sociale vor fi acordate elevilor din învățământul primar și gimnazial care provin din medii și zone rurale sau urbane defavorizate, din Argeș și Dâmbovița. Contextul crizei sanitare a condus la dezechilibre majore în ceea ce privește accesul copiilor la cursurile școlare. 50 de astfel de burse vor acoperi suportul pedagogic necesar reluării școlii.

Iată și calendarul privind acordarea burselor de performanță „Constantin Stroe” în acest an:

– 1 iulie – 1 august – Înscrierea candidaților eligibili;

– 25 august – 10 septembrie – Analiza candidaturilor de către un juriu format din reprezentanți ai instituțiilor de învățământ, Fundației și Grupului Renault;

– 15 – 20 septembrie – Publicarea listei cu cei 20 de finaliști;

– 25 septembrie – 10 octombrie – Interviuri cu cei 20 de finaliști și selectarea celor 10 beneficiari ai Burselor de Performanță.

În ceea ce privește cele 50 de burse sociale, elevii care corespund criteriilor de eligibilitate vor fi selectați prin intermediul instituțiilor de învățământ și inspectoratelor județene școlare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat!
%d blogeri au apreciat: