Autoritățile muscelene au confirmat: avem cazuri de COVID 19 în Muscel!

Se știe că bârfa și zvonistica în Muscel au dimensiuni demne de antologia umorului, iar viteza cu care astfel de „informații” circulă și se amplifică este uluitoare. Criticii vremurilor noastre spun că: „dacă scapi o flatulență la Valea Mare, până ajungi la Pescăreasa lumea știe că ai făcut pe tine. Rău de tot”! Pornind de la aceste considerente, haideți să vedem cum stăm cu pandemia de coronavirus în Muscel!

De zile bune, se vorbește despre un prim caz de îmbolnăvire a unei persoane din Câmpulung cu temutul virus. Unii spun că deja pacienta ar fi murit. Alții dădeau ca sigură și infectarea medicului care a intrat în contact cu persoana respectivă. Ba mai mult, că și soțul nefericitei femei ar fi infectat, și în consecință mediul contaminat ar fi mult mai mare.

Încă de la instaurarea stării de urgență, autoritățile de la nivel central au impus mass media să se informeze din surse oficiale, dar tocmai modul în care aceste surse înțeleg să comunice (adică, jalnic), lasă loc de multe interpretări. Cine este curios să afle informații oficiale, poate accesa atât site-ul oficial al Prefecturii Argeș, cât și platforma mai.gov.ro, ori site-ul stirioficiale.ro. Găsim aici mai multe informații legate de situația de la Câmpulung? Răspuns: NU

Totuși, din dorința de a-și respecta meseria și publicul ascultător, jurnaliștii de la Radio Orion au apelat la autoritățile locale, pentru a face un pic de lumină în acest caz.

Așa se face că în cursul dimineții de miercuri, primarul Câmpulungului Liviu Țâroiu a confirmat că există un prim caz confirmat de îmbolnăvire cu coronavirus, dar s-a spălat oarecum pe mâini spunând că femeia este de fapt din comuna Godeni, singura legătură a acesteia cu municipiul de la poalele Mateiașului fiind aceea că ea lucrează de fapt la o societate din Câmpulung. Ca și cum prezența acesteia în mediul de lucru, sau în mijoacele de transport,  ori, în spațiile comerciale din zonă nu ar fi suficientă. Liviu Țâroiu a venit și cu vești bune în ceea ce privește rezultatul testului pentru Covid 19, în cazul medicului de la Spitalul Municipal – NEGATIV.

La doar câteva ore distanță, tot într-un interviu telefonic – în direct la Radio Orion, primarul comunei Godeni, Ion Pădureanu a confirmat existența unui al doilea caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul Covid 19.

Este vorba despre o femeie în vârstă, din Câmpulung de data aceasta, dar care are o proprietate în Godeni. De aici și bănuiala unui posibil contact între cele două cazuri.

Concluzia care se poate trage în urma apariției acestor prime cazuri de Covid 19 este una legată de modul în care comunicarea cu autoritățile „de la centru”, fie ele de la nivel județean, sau național este una extrem de găunoasă. Și asta nu face decât să dea apă la moară celor dispuși să clevetească și să facă din țînțar, armăsar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat!
%d blogeri au apreciat: