Aprecieri pentru Caroliști la International Moot Court 2018

O echipă din 8 elevi ai Colegiului Național Pedagogic ”Carol I”, sub îndrumarea de specialitate a avocatei Brîndușa Popescu, a participat în perioada 21-27 ianuarie 2018 la concursul International Moot Court organizat la Haga-Olanda,.
Competiția, desfășurată din doi în doi ani la nivel international, oferă elevilor de liceu oportunitatea extraordinară de a se implica în educația civică împreună cu alți colegi de generație și lideri judiciari din întreaga lume.
Echipa României – Colegiul Național Pedagogic ”Carol I”, din care au făcut parte: Horia Bârloiu, Luiza Șofri Duțescu, Șerban Florescu , Vlad George Popescu, Maria Magdalena Enache, Teodora Pătrășcan, Olivian Stoica și Teodora Savu, însoțiți de prof. Laura Căciulă, a răspuns cu brio tuturor provocărilor, fie că au fost în rundele în care erau de partea apărării sau cele în care erau acuzatori.

Maria-Magdalena Enache a fost desemnată cel mai bun orator el echipei românești.
În urma acestei participări, coordonatorii echipei – avocat Brândușa Popescu și profesor Laura Căciulă au declarat:

”A fost greu. A fost intens! Am luptat cu mândrie și emoție alături de cei mai buni, simțindu-ne, și chiar fiind, egalii tuturor. Moot Court este cea mai prestigioasă competiție de procese simulate adresată elevilor de liceu. Competiția a avut un nivel extrem de ridicat, iar echipa noastră a reprezentat cu brio România. Sunt mândră de echipa noastră! Au reprezentat România niște copii minunați. Au fost pasionați, serioși, frumoși, veseli, prietenoși, generoși! Au fost remarcați și felicitați de gazde și de către judecători pentru elocvența și pasiunea cu care au pledat. Ne-au reprezentat pe noi, ca români, așa cum ne dorim să fim cunoscuți: inteligenți, generoși, spirituali, extraordinari! Alături de ei, viitorul nu mai pare atât de întunecat, pentru că, fără îndoială, cei ca ei vor conduce lumea de mâine.” – Avocat Brândușa Popescu

”Participarea echipei de la CN Pedagogic “Carol I” la concursul International Moot Court de la Haga a însemnat în primul rând șansa de a simți pe viu vibrația unui asemenea eveniment. Cele 14 țări participante venite de pe 5 continente au avut 17 echipe (unele țări având două echipe) și au luptat cu pasiune și încrâncenare în fiecare rundă. Noi avem motive să ne mândrim de caroliști, pentru că la finalul fiecărei runde au fost felicitați pentru felul în care au pledat în acuzare și apărare. Comunicarea fluenta în limba engleză, limbajul academic, atitudinea și persuasiunea au fost dublate de imensa pasiune și dorința de a câștiga. Atât de bine au intrat în pielea personajului avocat/procuror încât mulți dintre jurați au afirmat că sunt uimiți de felul cum acești elevi fără studii în domeniu reușesc să pledeze la modul profesionist. Majoritatea au fost încurajați să urmeze cariera de avocat, și dacă se poate, la Universitatea Leiden din Haga. Și Dreptul unde poate fi mai… drept, dacă nu la Haga!? Cu siguranță această prezență la un asemenea concurs va atârna greu la CV-ul fiecăruia dintre ei.” – Prof. Laura Căciulă (sursa: facebook.com/Colegiul.CarolI)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat!
%d blogeri au apreciat: