Andreea Panțuroiu, la doar câțiva centimetri de medalie

Andreea Panțuroiu a fost foarte aproape de o medalie la Campionatele Mondiale de Atletism în sală, desfășurate la Birmingham. În finala probei de triplusalt, Andreea Panțuroiu a realizat o adevărată performanță, având cea mai bună săritură a ei de 14,33 metri. Din păcate, atleta noastră s-a clasat doar pe locul patru, iar lucrul acesta o face să se ambiționeze:

„Doar locul 4 pentru mine la acest Campionat Mondial de seniori din Birmingham, nu mă mulțumește deloc, deși poate ar trebui, având în vedere că în ultima vreme m-am confruntat cu tot felul de probleme și nu m-am antrenat cum trebuie, aproape deloc. Am sperat până în ultima clipă că o să mă întorc acasă cu medalie chiar și în condițiile menționate mai sus, nu a fost să fie. Toată treaba asta mă întărește și mă face să merg mai departe, să vreau să mă antrenez mai mult, mai tare pentru ceea ce urmează. Vreau doar sa fiu sănătoasă!”

 Pe de altă parte, antrenoarea Mihaela Nicoară se declară mulțumită de evoluția elevei sale:

Sunt fericită, normal, dar cu un ochi râd și cu altul plâng! Am fost atât de aproape de o medalie! Dar asta este și nu am ce să-i reproșez elevei mele. A concurat excepțional, mai ales că în ultimele luni s-a confruntat cu tot felul de probleme de sănătate și am fost nevoite să facem pauză. Și aici, de când am ajuns la Birmingham, a acuzat în afara durerii de sub genunchi, o mulțime de contracturi musculare. Când pe un mușchi, când pe altul! Cred că și aceste pauze au fost motivul pentru care Andreea nu a mai avut puterea să execute ultimele sărituri la capacitate maximă. Mai mult, am sezația că după ce și-a egalat recordul, s-a relaxat puțin. Ăsta este sportul de mare performanță! Mă uit acum cum plânge în hohote și mi se rupe sufletul, pentru că știu câte sacrificii am făcut împreună. Până la urmă, suntem în progres față de ediția trecută a Mondialelor de sală, când se clasa pe locul cinci”.

Medalia de aur a revenit sportivei Yulimar Rojas (Venezuela, 14,63 metri), urmată pe podium de Kimberly Williams (Jamaica, 14,48) şi de Ana Peleteiro (Spania, 14,40).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conținutul este protejat!
%d blogeri au apreciat: